Edgeworth Economics

Washington, DC

Building on the success of a long-standing client relationship, OTJ Architects developed design solutions that facilitate recruitment and retention efforts while aligning the built environment to a newly revitalized corporate culture. The floorplan eschews a strictly linear grid in favor of a kinetic layout that creates uninterrupted sightlines and affords all staff access to exterior views. By shifting to a primarily open work environment complemented by glass-enclosed offices, designers allocated prime square footage to collaborative spaces that empower employees to break from their desks and define their own workday parameters. The design also weaves a curved wooden accent from elevator entry to a centrally located, tech-enabled team hub, activated by bold accent colors. This wooden element doubles as an elegant pathfinding device that guides staff through a sequential spatial experience. To anticipate Edgeworth’s expansion over the course of their lease, the design of this new workplace incorporates features such as a raised floor that provides quick access to power outlets throughout the space and DIRTT modular wall systems to allow for rapid reconfiguration with minimal construction.
Back to Work
Ready to discuss
your project?
Get In Touch