Workplace Design for Heart Rhythm Society

Heart Rhythm Society had a primarily open office already, so the focus for its relocation was to determine just how open the office should be and where to target the open parts of the space.

1 Heart Rhythm Society _ Pantry

A vision session was conducted at the onset of the project to better understand the goals for success and to help guide the design’s direction. From this meeting and information gathering, it was understood that Heart Rhythm Society wanted flexibility and mobility to play a big part in the design. These themes are incorporated into the design through the ability to hold large meetings or just small group gatherings, various collaboration zones to provide ample room for constant communication and touchdown tables with power to allow staff to stand up and work if desired. In addition to designated meeting spaces, our design includes areas for employees to break away from their workstations and meet – referred to as “open zones” – where furniture can be moved and rearranged to collaborate. Open work areas were placed along the window line to let natural light filter into the office.

2 Heart Rhythm Society _ Work Areas

To keep the space bright and open, heavy amounts of glass were used including on office fronts and workstations have low panel heights to facilitate discussion amongst employees and also provide sight lines to the exterior. Acoustical comfort was also determined to be a critical goal in making the open environment a success, so exposed ceilings with acoustical clouds and baffles help with noise reduction.

If you have any questions, please contact OTJ Architects today by calling 202-621-1000 or visit www.OTJ.com today!  You can also follow OTJ on FacebookTwitterLinkedInPinterest, and Google+.

Categories: All Posts, Collaboration

Back to Blog

Recent